Historisk arkiv

Belønning for bedre kollektivtrafikk:

141,1 millioner til fire storbyområder - for bedre kollektivtransport

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Fire storbyområder i Norge får til sammen 141,1 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet for å gjennomføre tiltak som stimulerer til mindre bilbruk og økt kollektivtransport.

Det er Oslo kommune og Akershus fylkeskommune, Rogaland fylkeskommune, Telemark fylkeskommune og Østfold fylkeskommune som får tildelt belønningsmidler.

Oslo kommune og Akershus fylkeskommune får til sammen 60,1 millioner kroner, Rogaland fylkeskommune får 40 millioner kroner, Telemark fylkeskommune får 25 millioner kroner og Østfold fylkeskommune får 6 millioner kroner. Midlene tildeles over statsbudsjettet for 2011.

Belønningsordningen ble innført i 2004 og har som formål å påvirke transportutviklingen i de større byene slik at flere velger kollektivtransport fremfor egen bil. Byer som legger til rette for kollektivtransport, syklister og fotgjengere, og i mindre grad bruk av personbil, kan bli premiert med belønningsmidler.

Samferdselsdepartementet har tidligere inngått fireårige avtaler med Sør-Trøndelag/Trondheim, Vest-Agder/Kristiansandsområdet, Buskerudbyen og Bergen/Hordaland om tildelinger fra belønningsordningen. Avtalene forutsetter at byområdene vedtar restriktive tiltak for å dempe personbiltrafikken.

Temaside om belønningsordningen