Historisk arkiv

Moss – Horten: Økt kapasitet og bedre tilbud - med fem ferjer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Dagens tilbud med fem ferjer i sambandet Moss – Horten skal videreføres på et mer varig grunnlag. Statens vegvesen og Bastø Fosen AS har nå forhandlet fram en avtale om en slik ordning ut gjeldende konsesjonsperiode, det vil si fram til 2015. Dette vil bety bedre framkommelighet for folk og næringsliv, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Etter brannen i Oslofjordtunnelen og stenging sommeren 2011 har riksvegferjesambandet Moss – Horten blitt trafikkert med en ekstra ferje, og dermed i alt fem ferjer.

Oslofjordtunnelen ble igjen åpnet for all trafikk i juli i år. På grunn av usikkerhet omkring hvilke virkninger gjenåpningen ville få for trafikken på kort sikt, ble Statens vegvesen og Bastø Fosen AS enig om at det ville være best å forlenge ordningen med fem ferjer ut september i år.

- Sambandet har sterk trafikkvekst. Fram til om med juli år viser tallene en vekst på 8,6 prosent, for alle typer kjøretøy sett under ett. Trafikktallene for juli og august viser fortsatt vekst, også etter gjenåpningen av Oslofjordtunnelen. Det er derfor nødvendig med et mer varig tilbud med fem ferjer, sier samferdselsministeren.

Avtalen mellom Statens vegvesen og Bastø Fosen AS omfatter også en generell takstøkning på seks prosent i riksvegferjesambandet Moss – Horten. Takstøkningen gjelder fra 1. oktober i år, det vil si samme dag som overgang fra sommer- til vintertakster.