Historisk arkiv

Bergen lufthavn Flesland får fornyet konsesjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Utvidelse av Bergen lufthavn Flesland er nødvendig for å gi folk og næringsliv i regionen et etterspurt flytilbud, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

- Utvidelse av Bergen lufthavn Flesland er nødvendig for å gi folk og næringsliv i regionen et etterspurt flytilbud, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Samferdselsdepartementet har etter godkjenning fra regjeringen innvilget Avinors søknad om å få fornyet og endret konsesjonen for Bergen lufthavn Flesland. Den nye konsesjonen innebærer at Avinor kan bygge en ny terminal 3 (T3) og å få økt taket  for trafikkvolum fra maksimalt 87 100 flybevegelser per år i tidligere konsesjon til maksimalt 103.000 flybevegelser per år i ny konsesjon.

Bergen lufthavn Flesland er dimensjonert for å håndtere 3,4 millioner passasjerer årlig. I 2010 besøkte omtrent 5 millioner passasjerer flyplassen årlig. I 2012 var passasjertallet steget til om lag 5,6 millioner. Det er ventet fortsatt vekst i trafikken ved flyplassen i tiden fremover.

Ny konsesjons omfatter første trinn i utbyggingen av terminal 3, for å utvide kapasiteten til om lag 7,5 millioner passasjerer årlig. I første byggingstrinn vil det bli bygget seks flyoppstillingsplasser og to flyoppstillingsplasser tilknyttet bussforbindelse til terminalen. Første byggetrinn skal stå ferdig  i 2017.

Den nye konsesjonen gjelder for 20 år og er beregnet på et trafikkvolum på ca 103 000 flybevegelser per år, tilsvarende 6,75 millioner passasjerer årlig. Dersom trafikken øker med mer inn 25 prosent i løpet av konsesjonstiden, må det søkes om ny konsesjon.

Les vedtaksbrev her.