Historisk arkiv

Opning av ”Sykle til jobben 2007”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Samferdselsdepartementet

Innlegg ved samferdselsminister Liv Signe Navarsete

- I ein travel og hektisk kvardag blir dessverre trening og fysisk aktivitet altfor ofte prioritert bort. I tillegg har meir og meir av arbeids- og kvardagen blitt stillesitjande. Dette får uheldige helsemessige følgjer, for den enkelte og for heile samfunnet. (03.05.2007)

Opning av ”Sykle til jobben 2007”
Oslo 3. mai 2007

Gode sykkelvener, 

Takk for innbydinga til å vere ambassadør for ”Sykle til jobben 2007”.

- I ein travel og hektisk kvardag blir dessverre trening og fysisk aktivitet altfor ofte prioritert bort. I tillegg har meir og meir av arbeids- og kvardagen blitt stillesitjande.  Dette får uheldige helsemessige følgjer, for den enkelte og for heile samfunnet. Tar vi beina fatt – i staden for å køyre av garde med bil – så er vi med på å førebyggje helseskadar. Dessutan: Vi er med på å redusere offentlege og samfunnsmessige helsekostnader, og vi kan attpåtil kome i enda betre fysisk form. Ja, det er sanneleg mange som og blir i godt humør av å sykle. Med andre ord: ein vinn- vinn- situasjon!

Hugs: Det er helse i kvart tråkk, det gjer godt for kropp og sinn!
Men gløym for all del ikkje å bruke sykkelhjelm. Statens vegvesen har i desse dagar sett i gong ein haldningskampanje for å få fleire til å bruke sykkelhjelm. Kampanjen vil vere synleg utover heile landet både i form av annonsar og ved ullike sykkelarrangement.

- Regjeringa kan ikkje vedta at no skal "alle" sykle til jobben. Men vi kan, saman med Statens vegvesen, fylkeskommunar og kommunar, arbeide for å leggje  fysisk til rette for at fleire skal bli freista til å sykle. Regjeringa er opptatt av sykkel, og vi ønskjer å leggje til rette for så mange som mogleg kan gå og bruke sykkelen trygt. For å greie dette må det løyvast midlar, og eg kan love at eg skal arbeide hardt får å få mest mogeleg midlar til gang og sykkelvegar i dei nærmaste åra. Over årets budsjett blir det brukt 310 millionar kronar til gang- og sykkelvegar, 70 millionar av desse midlane er bompengar. Dei to neste åra vil regjeringa sørgje for ei vesentleg auke i løyvingane til gang- og sykkelvegar.

- Etter at eg i fjor var ambassadør for aksjonene i fjor, fekk eg enda ei påminning om å kjøpe meg ein sykkel til bruk her i Oslo. Som tenkt, så gjort, og no har eg ein sykkel også i hovudstaden. Han blir nok ikkje brukt så ofte som eg ønskjer, men eg prøver å bruke han med jamne mellomrom.

- I dag er det sterkt fokus på klimautfordringane, heime og ute i den store verda. Det er liten tvil om at endringane vi ser i klimaet er skapte av menneske, sjølv om somme synest å meine noko anna.

Vi må ta i bruk fleire verkemiddel for å prøve å snu denne utviklinga. Vi må sjå på alle moglege tiltak. Eit tiltak er å leggje til rette for andre transportmiddel enn bil.


Her kjem sykkelen inn, eit transportmidel som bør spele ei viktigare rolle. I arbeidet med den sektorpolitiske klimahandlingsplanen er eg overraska over kor stor gevinst vi kan få ved å bygge gang- og sykkelvegar. Mitt mål er at fleire skal bruke sykkelen på korte turar. Ved å ta i bruk sykkelen til og frå arbeid får ein gode vanar. Det kan truleg bli meir naturleg å bruke sykkelen til butikken og andre gjeremål, når ein først har fått vanen med å sykle til arbeid. Å bruke sykkelen til og frå jobb er med på å skape gode haldningar, både hos ein sjølv, og overfor familie, vener og arbeidskollegaer.

Så til alle som er ansvarleg for planlegging og gjennomføring av aksjonen: Takk for sterkt engasjement og nyttig arbeid.

- Til slutt: Eg vil oppmode alle som deltar i aksjonen i år til å sykle varsamt. Tenkt godt om og ver grei mot medtrafikantar – og ”God tur” til dykk alle!