Historisk arkiv

Skivebom av Hoksrud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Varden, 27. juni 2009

Debattinnlegg av statssekretær Erik Lahnstein, publisert 27. juni 2009. i Varden.

Jeg hadde vanskelig for å tro mine egne øyne da jeg leste leserinnlegget til stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) i Varden 24. juni. Hoksruds eneste nye poeng var at han synes det er «frekt» av samferdselsminister Liv Signe Navarsete å delta på åpningen av Langåker-Bommestad når dette er et prosjekt som finansieres med bompenger.

Samferdselsministeren «bløffer» ikke noen. Alle vet at bilistene skal betale. Det har stått i alle stortingsdokumenter og har vært mye fremme i media. Jeg kan love at samferdselsministeren vil fortsette å reise rundt i landet – både for å se på de mange utfordringene som finnes, og som det må gjøres noe med, og for å feire sammen med folk når det er noe å glede seg over.

Med regjeringsskiftet fikk vi et fullstendig taktskifte i norsk samferdselspolitikk.
Mens Fremskrittspartiet ikke fikk til noen vesentlige påplussinger i samferdselsbudsjettene i de fire årene partiet fungerte som støtteparti for H/Krf/Venstre-regjeringen, har det blitt milliardløft med Navarsete i statsrådsstolen. Det gjennomføres nå helt nødvendige veg- og jernbaneprosjekter i et tempo vi ikke tidligere har sett i Norge. Alle partier unntatt Fremskrittspartiet sier ja til at man i tillegg kan gjennomføre viktige vegprosjekt raskere ved bruk av bompenger – dersom det fattes lokalpolitiske vedtak om det. Regjeringen har nå fått tilslutning for å øke satsingen ytterligere. De neste ti årene skal det brukes hele 45 prosent mer på opprustning av transportsystemet.

Det er mulig Hoksrud prøver å flytte fokus bort fra at Frp ikke fikk til noe i den perioden de satt med innflytelse, mens vi nå har en samferdselsminister
som ikke bare prater, men faktisk leverer.