Historisk arkiv

Besøk av Indonesias president

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Det er en positiv og konstruktiv dialog mellom Indonesia og Norge om blant annet menneskerettigheter og utvikling. Det sa statsminister Stoltenberg etter møtet med president Yudhoyono.

Besøk av Indonesias president Yudhoyono

Under sitt besøk i Norge takket president Yudhoyono for økonomisk støtte fra Norge etter tsunamien i 2004 til hjelpearbeid og gjenoppbygging.

Det er første gang presidenten i Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono, besøker Norge og statsminister Jens Stoltenberg sa etter møtet at det er en positiv og konstruktiv dialog mellom Indonesia og Norge om blant annet menneskerettigheter og utvikling. Et av temaene i samtalen var arbeidet for å nå tusenårsmålene, der Norge har tatt et initiativ for å nå mål nummer fire om å redusere barnedødeligheten.

President Yudhoyono og statsminister StoltenbergStatsministeren sa også at han er glad for den fredlige løsningen i Aceh provinsen, og at dette er en prosess som kan inspirere andre.

Norge og Indonesia samarbeidet om Intermediedialog-konferansen som ble holdt på Bali tidligere i måneden, og landende vil følge opp konferansen med et møte neste år.
President Yudhoyono og statsminister Stoltenberg
Foto: SMK

Både statsminister Stoltenberg og president Yudhoyono understreket de gode mulighetene for økonomisk samarbeid mellom landene og i etterkant av møtet undertegnet Statoil and Pertamina en intensjonsavtale om tettere samarbeid.
Les mer om intensjonsavtalen på Statoils sider

Les mer om tusenårsmålene