Historisk arkiv

Statsministeren tok i mot barns ønsker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Vi voksne må lytte mer til barn. Jeg synes det er flott å se at så mange barn er opptatt av store og viktige spørsmål som miljø og skole, sa statsministeren da han tok i mot en gruppe barn på Lucia-dagen.

Statsministeren tok i mot barns ønsker

- Vi voksne må lytte mer til barn. Jeg synes det er flott å se at så mange barn er opptatt av store og viktige spørsmål som miljø og skole, ikke bare lommepenger og leggetid, sa statsminister Jens Stoltenberg da han tok i mot en gruppe barn fra Løren skole på sitt kontor på Lucia-dagen.

Barna som kom sammen med barneombud Reidar Hjerman, overleverte nær tusen ønsker til statsministeren som er sendt inn til barneombudets ”Si i fra”-kampanje. For å markere dagen sang de Lucia-sangen og hadde med lussekatter.

Blant alle ønskene peker det seg ut tre hovedtema: mer gym og svømming på skolen, heller lengre skoledag og færre lekser og frukt og grønt på skolen.

Statsministeren og barn fra Løren skole på Lucia-dagen. Foto: Scanpix
Statsministeren og barn fra Løren skole på Lucia-dagen. Foto: Scanpix

- Disse ønskene treffer det vi i regjeringen også er opptatt av. Vi er for at alle skal få epler og gulrøtter på skolen fordi man lærer bedre med mat i magen, vi er for at skoledagen skal bli lengre slik at alle skal få lære mer i løpet av dagen og vi er for at alle skal ha minst en time som ikke er stillesitting hver dag, sa Stoltenberg.