Historisk arkiv

Statsministern feiret Barneombudet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg inviterte i dag Barneombudet, tidligere barneombud og elever fra Gamlebyen skole for å feire at Barneombudet fyller 25 år. (08.09.06)

Statsministeren feiret Barneombudet

Statsminister Jens Stoltenberg inviterte i dag Barneombudet, tidligere barneombud og elever fra Gamlebyen skole for å feire at Barneombudet fyller 25 år.

Statsminister Jens Stoltenberg og barn fra Gamlebyen skoleStatsminister Jens Stoltenberg og barn fra Gamlebyen skole
Foto: SMK

- Vi er det første land i verden som fikk et barneombud. Vårt barneombud har vært et forbilde for opprettelsen av barneombud andre steder i verden. Nå er det 35 land som har egne barneombud. Gratulerer med 25-årsdagen! Det sa statsministeren under feiringen.

Statsministeren serverer kake til barneombudeneStatsminister Jens Stoltenberg, barneombud Reidar Hjermann og tidligere barneombud Målfrid Grude Flekkøyog Trond Waage.
Foto: SMK

- Vi har hatt fire barneombud til nå. Jeg tror alle som har vært barn de siste 25 årene føler at de kjenner ”sitt” barneombud. Målfrid – som var den første og som viste hva et barneombud skal være. Trond-Viggo - som mange kjente fra før, men som ble alle barns talsperson. Trond – som var streng mot de voksne på barnas vegne. Og i dag Reidar, som sammen med sin assistent, bamsen Tryggve, energisk følger opp det viktige arbeidet med å lytte og å tale barns sak – uansett, sa statsministeren.

Statsministeren og Barneombudet serverte pølser til barnaBarn fra Gamlebyen skole
Statsministeren og barneombudet serverte pølser til barna
Foto: SMK