Historisk arkiv

Statsminiteren tok opp klima i FN

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

– Det er viktig at vi kommer fram til en ny klimaavtale etter Kyoto. Den nye avtalen må ha sin forankring i FN, og den må inkludere alle de store utslippslandene og dekke alle utslippsområder, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale til FNs generalforsamling.

– Det er viktig at vi kommer fram til en ny klimaavtale etter Kyoto. Den nye avtalen må ha sin forankring i FN, og den må inkludere alle de store utslippslandene og dekke alle utslippsområder. Når vi møtes på Bali i november, er det viktig at vi blir enige om arbeidet videre med forhandlingene, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale til FNs generalforsamling.

Statsministeren understreket at de rike industrialiserte landene har et ansvar for dagens klimasituasjon. - De må derfor ta et spesielt ansvar for å redusere de globale utslippene av klimagasser. Vårt langsiktige mål bør være å forhindre en temperaturøkning på over to grader celsius.

Statsministeren holder sin tale til FNs generalforslamling. Foto: Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg holder sin tale til FNs 62. generalforslamling. Foto: Scanpix

I sin tale minnet også statsministeren om at forpliktelsene i FNs tusenårsmålene må oppfylles. Han viste til helsekampanjen,  The Global Campaign for the Health Millennium Development Goals, som han presenterte tidligere på dagen i New York.