Historisk arkiv

Kamp mot barnedødelighet og klima på dagsorden i Indonesia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg er i dag og i morgen i Jakarta, Indonesia. I dag skal statsministeren Indonesias president, Susilo Bambang Youdhouno for politiske samtaler.

Viktige tema for samtalene er mulighetene for samarbeid innen klimapolitikken, arbeidet for et mer enhetlig og styrket FN, kampen mot barnedødelighet, mulighetene for norsk næringsliv og Indonesias rolle som brobygger mellom vesten og den islamske verden. 

Senere på dagen skal han besøke en lokal helsestasjon hvor barn vaksineres mot meslinger. Vaksineringen er finansiert av blant andre den globale alliansen for vaksiner som Norge er en stor bidragsyter til. I Afrika har vaksineringskampanjer mot meslinger redusert barnedødeligheten fra 900 000 til 400 000 i året. Indonesia er et av de landene som kan nå FNs tusenårsmål nummer fire om å redusere barnedødeligheten med to-tredjedeler innen 2015.


Statsminister Jens Stoltenberg på besøke på helsestajonen Puskemas i Tebetområde i Jakarta. Statsministeren følger med når lille Gladys (20 mnd) i armene på sin mor, Elfan (30), får sin meslingvaksine av helsesøster (tv). Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Les mer om statsminister Stoltenbergs engasjement for FNs tusenårsmål