Historisk arkiv

Klima på dagsorden i Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Klima- og miljøspørsmål er de viktigste temaene under statsminister Stoltenbergs besøk til Kina. Kinas utvikling og politikk vil prege det internasjonale samfunnet i tiden som kommer. Derfor er det viktig å etablere en god dialog med Kinas myndigheter om miljø- og klimapolitikk, sa statsministeren ved innledningen av besøket.

Klima- og miljøspørsmål er de viktigste temaene under statsminister Jens Stoltenbergs besøk til Kina.

- Kinas utvikling og politikk vil prege det internasjonale samfunnet i tiden som kommer. Derfor er det viktig å etablere en god dialog med Kinas myndigheter om miljø- og klimapolitikk, sa statsministeren ved innledningen av besøket.

Statsminister Jens Stoltenberg og Ingrid Schulerud ved Den kinesiske mur. Foto: Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg og Ingrid Schulerud ved Den kinesiske mur. Foto: Scanpix

På søndag 25. mars ankom statsministeren Beijing for å ta fatt på et tett tre-dagers program. I løpet av de tre dagene skal han blant annet lede et seminar om klima- og miljøteknologi, treffe kinesiske studenter for å diskutere miljø - og energispørsmål, snakke om kvinners rettigheter på Peking universitetet, besøke Huaneng-kullkraftverket og føre viktige politiske samtaler med blant andre statsminister Wen Jiabao.

- Det er viktig at Kina forplikter seg til å redusere sine utslipp og at vi får til et samarbeid der land som Norge kan bidra til å finansiere reduksjoner i Kina, sier Jens Stoltenberg.

 

Finansminister Kristin Halvorsen og næringsminister Dag Terje Andersen besøker Kina sammen med statsministeren. Statsministeren reiser videre til Banda Aceh og Jakarta i Indonesia den 28. mars.