Historisk arkiv

Stoltenberg møtte Østerrikes president

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Østerrikes president, Heinz Fischer, er på statsbesøk i Norge. Tirsdag tok statsminister Stoltenberg i mot presidenten for samtale på Statsministerens kontor. Energi og klima stod sentralt i samtalen.

Østerrikes president, Heinz Fischer, er på statsbesøk i Norge. I dag tok statsminister Stoltenberg i mot presidenten for samtaler på Statsministerens kontor. Energi og klima stod sentralt i samtalen.

Statsminister Jens Stoltenberg framhevet arbeidet fra norsk side for å utvikle ny teknologi for rensing og lagring av CO2, og viktigheten av at ny klimavennlig teknologi blir tatt i bruk internasjonalt. EUs politikk på dette området vil derfor være svært avgjørende. Statsministeren la vekt på at alle har et felles ansvar for å minske utslippene av drivhusgasser.

Østerrike er vertsland for flere FN-organisasjoner. Statsministeren kom under samtalene inn på oppfølging av arbeid med reform av FN, og hvor viktig det er at dette arbeidet får bred støtte.

 Statsminister Stoltenberg tar i mot Østerrikes preisent Heinz Fischer. Foto: Scanpix

Statsminister Stoltenberg tar i mot Østerrikes preisent Heinz Fischer. Foto: Scanpix

Onsdag 18. april kl. 13.00 er statsministeren og Ingrud Schulerud vertskap for lunsj på Akershus slott i forbindelse med besøket.

Det er H. M. Kongen og H. M. Dronningen som er vertskap for Forbundspresident dr. Heinz Fischer og fru Margit Fischer under statsbesøket fra Østerrike 17.-19. april.