Historisk arkiv

– Viktig å ha foreldrene med på laget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg møtte i dag Foreldreutvalget for grunnskolen. Statsministeren har gjennom det siste halvåret hatt flere møter med representanter for Skole-Norge, både skoleforskere, lærerorganisasjoner og elever fra hele landet.

– Møtet med Foreldreutvalget for grunnskolen var nyttig. Det er av stor betydning at foreldre engasjerer seg i barnas skolehverdag. Vi vet at foreldre har betydning for barns læring og læringsutbytte, og vi vet også at foreldrene har ulike forutsetninger. Derfor er det viktig å ha foreldrene med på laget. Foreldreutvalget har kommet med innspill som vil bli nøye gjennomgått i forbindelse med stortingsmeldingen om kvalitet i skolen, sa Stoltenberg etter møtet.

Ett av de konkrete innspillene Foreldreutvalget hadde var å innføre foreldreskoler for foreldre til blant annet førsteklassinger, for å gi foreldrene en god innføring i hvordan de kan bidra på en positiv måte. Flere kommuner og skoler har innført såkalte foreldreskoler hvor foreldrene inviteres til flere kveldssamlinger i forbindelse med skolestart.

– Jeg vil oppfordre flere kommuner til å starte slike foreldreskoler. Det kan gjøre samarbeidet med foreldrene bedre, og bidra til at foreldrene og skolen sammen kan definere hvordan foreldrene kan bli en bedre ressurs for elevenes læring, sier Stoltenberg.