Historisk arkiv

Kommunikasjon mellom myndighetene og finansnæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor (SMK) sier følgende om kontakten mellom SMK og finansnæringen: - Jeg har vært svært nøye med at jeg ikke har gitt informasjon om de konkrete løsningene. Jeg har stilt spørsmål for å få førstehånds- informasjon, og slik forsikre meg om at de løsningene vi arbeidet med ville møte bransjens behov.

Stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor (SMK) sier følgende om kontakten mellom SMK og finansnæringen:

- Det var alvorlig når bankene ikke fikk låne penger av hverandre. For regjeringen har det vært avgjørende viktig å sikre norske arbeidsplasser og få rentepresset ned. Vi måtte være sikre på at tiltakene virket. Det har derfor vært bred kontakt mellom myndighetene og banknæringen, både gjennom Norges Bank og Finansdepartementet. I tillegg har også jeg fulgt opp den henvendelsen som kom fra DnB NOR. Jeg har vært svært nøye med at jeg ikke har gitt informasjon om de konkrete løsningene. Jeg har stilt spørsmål for å få førstehåndsinformasjon, og slik forsikre meg om at de løsningene vi arbeidet med ville møte bransjens behov.

- Jeg ba selv om å få snakke med Kredittilsynet fordi jeg mener at dette vil være mest ryddig. Allerede på torsdag tok SMK kontakt med Kredittilsynet for å be om at jeg kunne få gi en orientering om kontakten med DnB NOR.

Oversikt over kontakt mellom Statsministerens kontor og DnB NOR:

Tirsdag 7. oktober: Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR ringte til stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Torsdag 9. oktober: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ringte til Rune Bjerke.

Fredag 10. oktober: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ringte til Rune Bjerke.

Lørdag 11. oktober: På lørdag, etter at markedet var stengt for helgen, sendte statsminister Jens Stoltenberg en SMS til Rune Bjerke for å forsikre seg om at det var god kommunikasjon mellom Bjerke og Schjøtt-Pedersen. Tekstmeldingen inneholdt ingen informasjon om de tiltakene det ble jobbet med. Rune Bjerke sendte et svar der han takket for SMS-en og der han kommenterte at volum og tid var viktig. Deretter sendte statsministeren et kort svar tilbake. 

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ringte til Rune Bjerke.

Søndag 12. oktober: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ringte til Rune Bjerke før pressekonferansen.