Historisk arkiv

Statsministeren møtte representanter fra næringslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsministeren har i dag møtt representanter fra norsk næringsliv for å få innsikt i den aktuelle situasjonen og framtidsutsiktene for næringslivet. Finansministeren, kommunal- og regionalministeren, nærings- og handelsministeren og arbeids- og inkluderingsministeren deltok også på møtet.

Statsministeren har i dag møtt representanter fra norsk næringsliv for å få innsikt i den aktuelle situasjonen og framtidsutsiktene for næringslivet.

Fra regjeringen deltok også finansminister Kristin Halvorsen, kommunal- og regionalminister Maghild Meltveit Kleppa, nærings- og handelsminister Sylvia Brustad og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

– Den internasjonale finansuroen vil også ramme Norge, på flere områder og på flere måter. Regjeringen følger situasjonen tett. Vi er opptatt av å være i direkte kontakt med dem som blir berørt. Situasjonen er svært uoversiktlig, og det er derfor viktig at vi innhenter informasjon fra de som er direkte berørt av situasjonen, sa statsminister Jens Stoltenberg etter møtet.

- Også dagens møte bekreftet at det viktigste virkemiddelet på kort sikt vil være å få rentene ned. Forslaget til statsbudsjett legger til rette for rentenedgang. Norges Bank har alt satt ned styringsrenten to ganger. Myndighetenes tiltakspakke for bank- og finansnæringen vil bidra til også å bringe pengemarkedsrentene ned, sa finansminister Kristin Halvorsen.

Magnhild Meltveit Kleppa, Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Roar Flåthen. Foto: SMK
Statsministeren har i dag møtt representanter fra norsk næringsliv for å få innsikt i den aktuelle situasjonen og framtidsutsiktene for næringslivet. Her ser vi kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og LO-leder Roar Flåthen. Foto: SMK.

- Forslaget til statsbudsjett er ekspansivt og godt tilpasset situasjonen. Myndigheten følger situasjonen tett og vil sette inn nødvendige virkemidler der det trengs og når det trengs. Men da er det avgjørende å ha god kunnskap om situasjonen. Derfor var møtet i dag med representanter fra næringslivet svært nyttig, og vi vil følge opp med flere reiser ut i landet, sa Stoltenberg.

Tirsdag 4. november møter statsministeren banknæringen og representanter for den maritime næringen på Sunnmøre.