Historisk arkiv

Stoltenberg i Minnesota

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

På et besøk til St. Paul/Minneapolis i Minnesota i dag møtte statsminister Jens Stoltenberg det norsk-amerikanske miljøet. - Minnesota peker seg ut som et attraktivt startsted for næringslivsinteresser som ønsker å etablere seg i USA. Spesielt innenfor områder som fornybar energi, medisinsk forskning og IKT, sier statsminister Jens Stoltenberg.

På et besøk til St. Paul/Minneapolis i Minnesota i dag møtte statsminister Jens Stoltenberg det norsk-amerikanske miljøet.

- Av Minnesotas befolkning på 4,7 millioner har hver femte innbygger norske aner. Minnesota peker seg ut som et attraktivt startsted for næringslivsinteresser som ønsker å etablere seg i USA. Spesielt innenfor områder som fornybar energi, medisinsk forskning og IKT, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Statsministeren ble ved ankomst til byen møtt av Norges honorære generalkonsul i Minneapolis, tidligere visepresident Walter Mondale.  – At Walter Mondale ivaretar norske interesser i dette området har stor betydning for utviklingen av samhandlingen og å styrke båndene mellom våre to land. Særlig dreier dette seg om kulturutveksling, men også om nærings- og forskningssamarbeid og studentutveksling, sier Stoltenberg.

Stoltenberg møtte også Minneapolis' Guvernør Tim Pawlenty som også understreket at Norge er en viktig samarbeidspartner for regionen. - Det var et nyttig møte der vi ble enige om å fortsette å styrke det nære kulturelle og økonomiske samarbeidet, sier Stoltenberg.

Statsministeren avla også Cedar Creek Ecosystem Science Reserve et besøk. Dette er et stort økologisk forskningsfelt i Minnesota, hvor det blant annet forskes på konsekvenser av tap av biodiversitet, konsekvenser av endret klima og hydrodynamikk og konsekvenser av økte forekomster av karbondioksid og nitrogen.

De antar at man ved å bruke en blanding av planter og gress kan oppnå 51 prosent mer biodrivstoff per areal enn ved produksjon av etanol fra mais. Bruk av denne blandingen av gress og planter skal i tillegg ha den fordelen at de er karbonnegative.

Les mer om besøket i Star Tribune.