Historisk arkiv

Forskningsløft i Nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Fem prosjekter har i dag fått tildelt støtte fra satsingen Forskningsløft i Nord. Med 175 millioner kroner over fem år legger regjeringen til rette for en offensiv kompetansebasert næringsutvikling innen arktisk teknologi og reiseliv i Nord-Norge.

Fem prosjekter har i dag fått tildelt støtte fra satsingen Forskningsløft i Nord. Med 175 millioner kroner over fem år legger regjeringen til rette for en offensiv kompetansebasert næringsutvikling innen arktisk teknologi og reiseliv i Nord-Norge. Prosjektet Kaldt klima-teknologi får tildelt nærmere 50 millioner kroner. Statsminister Jens Stoltenberg besøker i dag en av de involverte bedriftene, North Energy i Alta.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen, Alta-ordfører Geir Ove Bakken og statsminister Jens Stoltenberg besøker North Energy i Alta. Foto: Statsministerens kontor
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen, Alta-ordfører Geir Ove Bakken og statsminister Jens Stoltenberg besøker North Energy i Alta. Foto: Statsministerens kontor.

– Forskningsløft Nord er en del av regjeringens nordområdesatsing og innebærer en betydelig satsing på forskning rundt arktiske forhold. Kjernen i satsingen er samarbeid mellom kunnskapsmiljøene i de tre nordligste fylkene, sier Stoltenberg.

Prosjektet Kaldt klima-teknologi skal utvikle forskning knyttet til bygg og anlegg og annen infrastruktur som skal fungere i kaldt klima. 

Prosjektet skal jobbe i nær kontakt med store og små bedrifter. Norut Narvik er ansvarlig for prosjektet. Prosjektet har en rekke nasjonale og utenlandske partnere. Flere selskaper med forankring i Nord-Norge skal delta i prosjektet. Det Alta-lokaliserte selskapet North Energy er et av disse.