Historisk arkiv

God inntektsvekst for kommunesektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

– Kommunene har de siste fire årene fått over 30 milliarder kroner mer i årlige bevilgninger. Det gir helt andre muligheter til å sørge for folk til å utføre viktige velferdstjenester og andre muligheter til å pusse opp, ruste opp og bygge ut, sa statsminister Jens Stoltenberg på KS’ ordførerkonferanse onsdag.

Statsminister Jens Stoltenberg på KS' ordførerkonferanse. Foto: Statsministerens kontor
Foto: Statsministerens kontor.

Statsministeren konsentrerte seg om regjeringens styrking av kommuneøkonomien da han talte til KS’ ordførerkonferanse. I tillegg til en generell økning, kommer de ekstraordinære milliardene i tiltakspakken, som skal sikre arbeid gjennom oppussing og iverksetting av prosjekter i kommunen.

– Vi står midt oppe i en krevende tid. Finanskrisen rammer også Norge. Hver uke forsvinner arbeidsplasser, spesielt i eksportindustrien og bygg-og anleggsbransjen. Det rammer selvsagt mest de som mister jobben og deres nærmeste, men det berører også lokalsamfunn. Når store arbeidsplasser forsvinner blir ringvirkningene for nærmiljøet store, sa Stoltenberg.

– Når Norge likevel står bedre i stormen enn mange andre land er nettopp det at vi har en stor offentlig sektor en viktig årsak. Det virker på to måter: for det første gjør det at mange er ansatt i trygge jobber i kommune og stat. Så selv om ledigheten nå øker er det likevel flere sysselsatte i Norge år enn i fjor fordi vi har fått mange flere hender i offentlig sektor. For det andre har aktivitet i kommunen betydning for næringsliv utenfor kommunen, sa Stoltenberg.