Historisk arkiv

Møtte de parlamentariske lederne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Regjeringen møtte i dag de parlamentariske lederne på Stortinget for å diskutere den finansielle pakken som regjeringen vil legge frem den 26. januar.

Regjeringen møtte i dag de parlamentariske lederne på Stortinget for å diskutere den finansielle pakken som regjeringen vil legge frem den 26. januar.

- Hensikten med møtene med de parlamentariske lederne er å gi et innblikk i arbeidet med pakkene og gi dem anledning til å gi oss innspill. Møtene har vært gode og vi har fått innspill som vi tar med i arbeidet med tiltakene som legges fram 26. januar, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Statsministeren gjorde det klart at tiltakene skal få en rask effekt på sysselsettingen og at arbeidsmarkedstiltak vil bli sentrale.

- Langtidsledighet fører til utstøting, og det er det farlige i denne situasjonen. Pakken vi nå legger frem vil begrense ledigheten, men vi kan samtidig ikke forhindre at bedrifter vil gå konkurs og at ledigheten i Norge vil stige, sa statsminister Jens Stoltenberg etter møtet.

Tiltakene vil selvsagt også være rettet mot næringslivet. Kommunene vil få en sentral rolle i den videre håndteringen av tiltakene. Investeringer og vedlikehold vil øke innen bygg og anlegg og tiltak på miljøsektoren vil bli gitt stor vekt, sa statsminister Jens Stoltenberg.

Statsministeren gjorde det også klart at det vurderes tiltak som skal bedre kredittilgangen for både store og mindre norske bedrifter, men at det ikke vil bli lagt fram før etter 26. januar.

Regjeringen møtte i dag de parlamentariske lederne på Stortinget. Foto: SMK
Regjeringen møtte i dag de parlamentariske lederne på Stortinget for å diskutere den finansielle pakken som regjeringen vil legge frem den 26. januar. Foto: Statsministerens kontor.