Historisk arkiv

Samrådsmøte med næringsliv og finansnæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Representanter fra ulike bedrifter og finansnæringens organisasjoner var i dag på samrådsmøte på Statsministerens kontor. - Vi er opptatt av å ha direkte dialog med bedriftene og organisasjonene om de utfordringene næringslivet står overfor med å skaffe finansiering, sa statsminister Jens Stoltenberg.

Representanter fra ulike bedrifter og finansnæringens organisasjoner var i dag på samrådsmøte på Statsministerens kontor. - Vi er opptatt av å ha direkte dialog med bedriftene og organisasjonene om de utfordringene næringslivet står overfor med å skaffe finansiering. Vi fikk viktige innspill i vårt arbeid med å trygge norsk økonomi og sikre norske arbeidsplasser, sa statsminister Jens Stoltenberg.

- Vi trenger mange tiltak over lang tid for å bidra til å sikre norsk og økonomi og norske arbeidsplasser. Hovedtema på dette møtet var de neste tiltakene regjeringen nå arbeider med, og som skal bidra til å sikre tilgang på kapital til bedriftene, sa Stoltenberg etter møtet.  

- Norsk økonomi er tett sammenvevd med internasjonal økonomi. Situasjonen i internasjonal økonomi er alvorlig. De tall og meldinger vi nå får utenifra er mer negative enn det vi så før jul. Vi må være forberedt på at det vil bli nedbemanninger i norske bedrifter. Vi setter inn tiltak for å begrense nedbemanningene, og bidra til at det blir etablert nye arbeidsplasser og nye virksomheter, sa Stoltenberg. 

. Foto: Statsministerens kontor 

Tilstede på møtet var Dag J. Opedal fra Orkla, Elisabeth Grieg fra Grieg International, Trygve Myrvang fra Norges Råfiskelag, Morten Sveiverud fra Moelven Industrier, Kjersti Kleven fra John Kleven, Ole-Jacob Wold fra Rica Hotels, Lars Løseth fra Amfi, Arne Skauge fra Finansnæringens Hovedorganisasjon,  Arne Hyttnes fra Sparebankforeningen.

Ved siden av statsministeren deltok finansminister Kristin Halvorsen, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad, fra regjeringen.

Foto: Statsministerens kontor
Alle foto: Statsministerens kontor.