Historisk arkiv

Besøkte flomområdene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget besøkte de flomrammede områdene i Hedmark og Oppland.

Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget besøkte de flomrammede områdene i Hedmark og Oppland.  


Statsminister Jens Stoltenberg hilser på en familie i Kvam som har fått huset og hagen ødelagt av flomvannet. Foto: Statsministerens kontor

Besøket startet i Koppang i Østerdalen. Der fikk Stoltenberg og Storberget se på arbeidet med å få på plass en midlertidig bro ved Trønnes. Ordfører Sigmund Vestad og fylkesmann Anne Kathrine Fossum orienterte om situasjonen i Hedmark, der flommen blant annet har gjort store skader på riksvei 3.

Se flere bilder fra besøket

Deretter reiste de til Kvam i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. Kvam er svært hardt rammet av flommen i pinsen, og mange innbyggere har fått hjemmene sine ødelagt. Stoltenberg og Storberget fikk se de omfattende skadene, og høre folk fortelle om hvordan vannet hadde fosset gjennom hus og hage.

Statsministeren berømmet lokalbefolkningen, hjelpemannskapene, frivillige og offentlige etater for innsatsen de har lagt ned for å unngå at liv og helse kom i fare og begrense skadeomfanget.

– Det gjør et sterkt inntrykk å se omfattende skader, men det er også imponerende å se hva som gjøres for å bøte på skadene, sier Stoltenberg.