Historisk arkiv

Statsministeren møter Frankrikes president

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Finanskrisen er hovedtema når statminister Jens Stoltenberg møter Frankrikes president Francois Hollande i Paris. Den franske presidenten er en hovedaktør i EU, som kjemper for å komme ut av den økonomiske krisen.

Norges erfaring med trepartssamarbeidet i arbeidslivet vekker interesse i Frankrike og er blant temaene Stoltenberg drøfter med Hollande.

Statsministeren vil også drøfte en rekke andre bilaterale og internasjonale spørsmål med sitt vertskap i Paris. Energispørsmål er ett viktig punkt på dagsorden ettersom Norge forsyner Frankrike med 30 prosent av all naturgass landet bruker. Samtidig er både Frankrike og Norge engasjert i arbeidet for å etablere nye, rene energikilder.

Interessen for Nordområdene og følgene av klimaendringene er stor i Frankrike. Klimaendringene og konsekvensene for Arktis står på dagsordenen for samtalene.

Blant internasjonale spørsmål som vil bli tatt opp, er situasjonen i Midt-Østen og Nord-Afrika. Frankrike er en viktig aktør på begge disse politiske arenaene.