Historisk arkiv

Roste soldater og ansatte i Forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og forsvarssjef Harald Sunde besøkte i dag Rena leir i Østerdalen. Hensikten med besøket er å møte soldater og ansatte, få orienteringer om virksomheten på Rena, og se dette i sammenheng med de store omstillingene Forsvaret har vært igjennom det siste tiåret.

– Det gjør ekstra inntrykk å komme til dere rett fra fredsprisutdelingen i Oslo. Vi ble minnet om hvilke lidelser krig har påført mennesker i Europa. Og hvor urokkelig vårt forsvar av fred, demokrati og menneskerettigheter må være, sa Stoltenberg i sin tale. 

Statsministeren viste til at over ti års omstilling nå i stor grad er ferdig. Det har vært en nødvendig og riktig omstilling, men det har samtidig vært en krevende prosess med tøffe prioriteringer og vanskelige valg.

– Dere, Forsvarets kvinner og menn, har gjennom 10 år vist oss hva fornyelse og omstilling er. Det har kostet mye for mange mennesker, men i dag ser vi resultatet. Min og regjeringens takk går til hver og en av dere. En viktig jobb er gjort. Dere har gitt Norge soldater i verdensklasse og et forsvar for vår tid, sa Stoltenberg.

Her er statsministeren ute i felten, på en stridsvogn av typen Leopard 2.
Her er statsministeren ute i felten, på en stridsvogn av typen Leopard 2. (Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvarets mediesenter)