Historisk arkiv

- Et godt lønnsoppgjør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg er svært fornøyd med at lønnsoppgjøret for både statlig og kommunal sektor nå er i havn.

Pressemelding

Nr.: 70-06
Dato: 24.05.06

- Et godt lønnsoppgjør

Statsminister Jens Stoltenberg er svært fornøyd med at lønnsoppgjøret for både statlig og kommunal sektor nå er i havn. – Dette ble løst på en god måte der partene ble enige om en løsning som er innenfor en ansvarlig økonomisk ramme, samtidig som det gir en god kjøpekraftsutvikling for vanlige lønnsmottagere, sier Stoltenberg. - Oppgjøret legger et godt grunnlag for fortsatt positiv utvikling i norsk økonomi med en bedring i arbeidsmarkedet, sier han.

Tidligere i dag sendte statsminister Stoltenberg et brev til KS om et statlig bidrag på 90 millioner kroner som bidrag til inndekning av kommunesektorens kostnader ved inngåelse av ny avtale, for å bidra til en løsning i forhandlingene i kommuneoppgjøret.

Statsministeren vektlegger at oppgjøret har fått en god fordelingsprofil. Stoltenberg roser partene for konstruktivt samarbeid. – Dette demonstrerer viktigheten av et tett og nært inntektspolitiske samarbeid med partene arbeidslivet. Regjeringen vil legge vekt på å videreføre dette i årene framover, sier statsministeren.