Historisk arkiv

Forsterket kamp mot barnedødelighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsministeren skal 18. september lede et internasjonalt høynivå-møte om kampen for å redusere barnedødeligheten i verden. Den norske regjeringen, UNICEF og det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet arrangerer møtet.

Pressemelding

Nr.: 116-06
Dato: 08.09.06

Forsterket kamp mot barnedødelighet

Statsminister Jens Stoltenberg skal 18. september lede et internasjonalt høynivå-møte om kampen for å redusere barnedødeligheten i verden. Det er den norske regjeringen, UNICEF og det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet som arrangerer møtet.

Hvert år dør 10,5 millioner barn før de har fylt fem år. Det er 29.000 barn hver dag. De fleste av disse barna kunne vært reddet. Verdens land har forpliktet seg til å bekjempe barnedødelighet; FNs fjerde tusenårsmål sier at barnedødeligheten skal reduseres med to-tredjedeler innen 2015.

Møtet i New York bringer sammen statsledere, organisasjoner og eksperter på barnehelse og utvikling. Målet for møtet er å spore til enda sterkere innsats for å redde barns liv.

Samme dag som seminaret holdes, kommer The Lancet med en spesialutgave med den nyeste oversikten over hvordan barnedødeligheten utvikler seg i de seksti mest utsatte landene i verden.


Priv. til red.:

Norsk presse inviteres til å delta på dette seminaret. Det er akkreditering til arrangementet, derfor ber vi interesserte pressefolk om raskt å melde tilbake sin interesse til kommunikasjonsrådgiver Trude Måseide, tm@smk.dep.no eller telefon 22 24 48 40/95 72 65 10.
Siste frist for akkreditering er tirsdag 12. september kl. 12.00.

Møtet finner sted mandag 18. september kl. 10.15-13.30 i UNICEF House, New York og blir arrangert i forbindelse med statsministerens deltakelse i FN’s generalforsamling fra 18. til 20. september. Et fullt program for oppholdet vil sendes ut i neste uke. Pressekontakt er politisk rådgiver Mina Gerhardsen, telefon 918 52 986.