Historisk arkiv

Fra statsministerens program uke 13

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 42-06
Dato: 24.03.06

Fra statsministerens program uke 13

Priv. til red.:

Statsministeren og statsrådene har normalt disse faste postene i ukeprogrammet: regjeringskonferanse på Statsministerens kontor mandag og torsdag kl. 12.15, og statsrådsmøte på Slottet fredag kl. 11.00.

Tirsdag 28. mars:
Tirsdag 28. og onsdag 29. mars er statsministeren vert for Russlands statsminister, Mikhail Fradkovs offisielle besøk i Norge. Se egen melding om dette herfra 17. mars. Pressekontakt er statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen, telefon 99 54 19 11.

Fristen for påmelding av pressefolk som tenker å dekke, er nå ute. Påmeldte pressefolk har fått tilsendt detaljert presseprogram.

Om morgenen kommer statsminister Fradkov til Gardermoen, der han blir møtt av statsminister Stoltenberg og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen før de reiser videre til Aukra i Møre og Romsdal. Det er fotomulighet for akkrediterte pressefolk idet de to statsministrene møtes på Gardermoen.

Om morgenen går det egen transport for akkreditert presse fra Molde lufthavn Årø til Hydros gassanlegg på Aukra. Det er retur etter at statsministrene har reist fra Aukra.

Om formiddagen kommer statsministrene Stoltenberg og Fradkov til Hydros anlegg på Aukra, for å møte ledelsen i Hydro og Statoil og for å se anlegget. Det er flere fotomuligheter for akkrediterte pressefolk, samt en pressepool der norske deltagere er ANB, NRK TV, NTB/Scanpix, TV2 og Romsdals Budstikke.

Etter besøket på Hydros anlegg, bekranser statsministrene et russisk krigsminnesmerke ved Aukra kirke. Deretter reiser de tilbake til Oslo.

Om kvelden er statsminister Stoltenberg vert for en regjeringsmiddag i anledning det russiske besøket, på Akershus slott. Det er fotomulighet for akkreditert presse i borggården. En pressepool vil kunne arbeide i det gjestene går til bords; norske deltagere i poolen er ANB, NRK TV eller TV2, NTB/Scanpix og Se og Hør.

Onsdag 29. mars:
Om morgenen møter statsminister Fradkov statsminister Stoltenberg på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet for akkrediterte pressefolk ved innledningen.

Etter møtet har de to statsministrene felles pressekonferanse med akkreditert presse.

Midt på dagen deltar statsministeren i kong Haralds lunsj i anledning det russiske besøket, på Slottet. For pressedetaljer viser vi til Slottet.

Etter lunsjen på Slottet reiser statsminister Fradkov tilbake til Moskva.