Historisk arkiv

Ønsker flere kvinner i oljebransjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Andelen kvinner i oljebransjen er på 20 prosent og jeg vil utfordre oljebransjen til å arbeide for å øke denne andelen på alle nivåer, sa statsministeren ved åpningen av Offshore Northern Seas-konferansen i Stavanger i dag.

Pressemelding

Nr.: 106-06
Dato: 22.08.06

Statsministeren ønsker flere kvinner i oljebransjen

- Andelen kvinner i oljebransjen er på 20 prosent og jeg vil utfordre oljebransjen til å arbeide for å øke denne andelen på alle nivåer, også i styrerommet. Det er et spørsmål om demokrati og om å utnytte kompetanse og ressurser, sa statsminister Jens Stoltenberg ved åpningen av Offshore Northern Seas-konferansen i Stavanger i dag.

Videre tok statsministeren opp utfordringene rundt balansen mellom klimahensyn i en tid hvor energiforbruket vokser, særlig i utviklingsland.

- Vår generasjon står overfor fattigdomsutfordringen og klima- og energiutfordringen. Millioner av mennesker skal løftes ut av fattigdom. Vi skal møte det økende energibehovet som følger av at millioner av mennesker forbedrer sine liv. Samtidig som dette skjer må vi redusere klimagassutslippene. Dette vil kreve stor innsats og utholdenhet, sa statsminister Jens Stoltenberg på ONS-konferansen i Stavanger i dag.

Les hele talen (kun engelsk versjon)