Historisk arkiv

Økt innsats mot barnefattigdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Under et besøk på Søndre Nordstrand i Oslo i dag lovte statsminister Jens Stoltenberg å øke regjeringens innsats mot barnefattigdom. – Vi må sørge for at barn ikke får en oppvekst preget av fattigdom og at de får hjelp til å klare seg godt i voksenlivet, sier han.

Statsminister Jens Stoltenberg annonserte på Søndre Holmlia Fritidssenter at regjeringen neste år vil øke innsatsen mot barnefattigdom, blant annet ved at bevilgningen til kompetanse og utviklingstiltak i sosialtjenesten økes med 10 millioner kroner.

– For barn handler fattigdom ofte om å ikke ha råd til å være med på det andre barn kan delta på. Det er viktig at fellesskapet stiller opp for de minste og sørger for at de får være med og få gode opplevelser, uavhengig av foreldres økonomi, sier Stoltenberg.  

De ekstra pengene vil inngå i en eksisterende ordning der kommuner og bydeler kan søke om støtte. Gjennom denne ordningen er det allerede satt i gang en rekke tiltak som leksehjelp, spesiell oppfølging av elever i faresonen for frafall i skolen, tilbud om ferie, og utlån av utstyr til å være med på aktiviteter.

Regjeringen har sammen med statsbudsjettet for 2007 lagt fram en egen handlingsplan mot fattigdom. Innsatsen er i statsbudsjettet for 2007 styrket med 710 millioner kroner innenfor følgende hovedinnsatsområder:

  • Tiltak for at alle skal gis muligheter til å komme i arbeid
  • Tiltak for at alle barn og unge skal kunne delta og utvikle seg
  • Tiltak for å bedre levekårene for de vanskeligstilt stilte.

Statsminister Jens Stoltenberg lover økt innsats mot fattigdom i 2008 budsjettet. 

- Regjeringen er opptatt å bekjempe fattigdom. For det første må vi sørge for at de som i dag sliter økonomisk får hjelp til å komme ut av den situasjonen. Å få folk i jobb er derfor vårt aller viktigste virkemiddel for å bekjempe fattigdom. For det andre må vi hindre at neste generasjon havner i fattigdomsfellen. Å sørge for at barn og ungdom mestrer skolen er avgjørende for at de skal lykkes senere i livet. Økt innsats for leksehjelp og kamp mot frafall er derfor kamp mot fattigdom, sier Stoltenberg.