Historisk arkiv

Statsministeren kondolerer Karzai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg har i dag sendt kondolansebrev til Afghanistans president Hamid Karzai, etter selvmordsangrepet i Baghlan-provinsen i går.

Statsminister Jens Stoltenberg har i dag sendt følgende kondolansebrev til Afghanistans president Hamid Karzai, etter selvmordsangrepet i Baghlan-provinsen i går:

“Kjære president Karzai,
Det var med sjokk og dyp sorg vi i går mottok meldingen om selvmordsangrepet i Baghlan-provinsen. Jeg vil på vegne av det norske folk uttrykke vår fordømmelse av dette alvorlige angrepet på uskyldige sivile.

La meg forsikre Dem om at Norge fortsatt vil gjøre alt vi kan for å bidra til å virkeliggjøre de håp som Afghanistans unge generasjon har, og som deles av alle som har vist sin tro på demokratiet ved å velge parlament. Denne tragiske hendelsen har bare styrket oss i vår besluttsomhet.

Jeg ber Dem overbringe mine dypeste kondolanser til det afghanske folk og til dem som har mistet sine kjære. Jeg ber Dem også overbringe mine kondolanser til Yunuus Qanooni, president i Wolesi Jirga, som har mistet sine parlamentarikerkolleger.

Vennlig hilsen
Jens Stoltenberg”.