Historisk arkiv

NATOs generalsekretær og NATOs råd til Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen og NATOs råd besøker Norge i perioden 6. - 8. mai. I løpet av besøket vil generalsekretæren blant annet delta på markeringen av frigjørings- og veterandagen 8. mai på Akershus Festning, samt besøke Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan.

­– At regjeringen har invitert NATOs generalsekretær og NATOs råd til et besøk i Nord-Norge, er et ledd i vår satsing for å bidra til økt forståelse for utviklingstrekk i nordområdene som også er viktige for NATO. Generalsekretærens deltakelse på markeringen av frigjørings- og veterandagen på Akershus festning den 8. mai er en honnør til alle våre krigsveteraner og viser at den norske innsatsen i internasjonale operasjoner er høyt verdsatt blant våre allierte i NATO, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Under besøket til Norge vil NATOs generalsekretær få audiens hos Hans Majestet Kongen og møte stortingspresidenten. Om morgenen 8. mai er det planlagt et frokostmøte med statsminister Jens Stoltenberg. Senere samme dag vil han ha møter med både utenriks- og forsvarsministeren.

Forut for besøket i Oslo vil NATOs råd, som består av samtlige medlemslands NATO-ambassadører, besøke Tromsø 6. mai. Her vil de få orienteringer om en rekke sentrale nordområdespørsmål. NATOs generalsekretær og utenriksminister Espen Barth Eide vil sammen med NATOs råd besøke Bodø Hovedflystasjon og Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan 7. mai.

Flere detaljer om programmet kommer senere. 

Kontaktperson for statsministeren:
Kommunikasjonsrådgiver Tor Borgersen, mobil: 909 38 987 

Kontaktperson for øvrige programelementer:
Kommunikasjonsrådgiver Marita Isaksen Wangberg (FD), mobil: 905 12 319
Underdirektør Frode Overland Andersen (UD), mobil: 917 22 022