Historisk arkiv

Statsminister Jens Stoltenberg

Tale på NHOs årskonferanse 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Den nordiske modellen med investering i gode sterke offentlige velferdsordninger ser ut til å lykkes best i globaliseringen. Det sa statsminister Stoltenberg i sin tale på NHOs årskonferanse 2007, Norge i verden.

Statsminister Jens Stoltenberg

Tale på NHOs årskonferanse 2007

4. januar 2007

- Vår oppgave er å bekjempe de negative og utvikle de positive trekkene ved globalisering. Det sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale på NHOs årskonferanse 2007, Norge i verden.

Statsministeren sa at globaliseringen har flere fordeler enn ulemper, og pekte blant annet på kulturell og politiske åpenhet og samhandling. Han sa også at Norge, som et lite land har tjent på globaliseringen i form av økt handel, arbeidsdeling og spesialisering, men det faktum at vi har lykkes skyldes den nordiske eller norske modellen.

- Den nordiske modellen med investering i gode sterke offentlige velferdsordninger ser ut til å lykkes best i globaliseringen.

- Gode offentlige velferdsordninger bidrar til skaperkraft. For eksempel bidrar full barnehagedekning til økt tilgang på arbeidskraft. Det viser seg at når vi er gode til å dele, er vi også gode til å skape, sa statsministeren i sin tale.

Se statsminister Stoltenbergs tale på NHOs årskonferanse 2007

Opptaket er gjort av NHO