Historisk arkiv

Ledig praktikantstilling ved ambassaden i Mexico (frist 01.12.06)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ledig praktikantstilling ved ambassaden i Mexico (frist 01.12.06)

Utenriksdepartementet har besluttet at utenriksstasjoner kan tilby norske studenter praksisplass for en periode på inntil seks måneder. Målsettingen med ordningen er å spre kunnskap om og interesse for utenrikstjenestens arbeid. Ambassaden i Mexico har engasjert praktikanter siden sommeren 2003. For denne stillingen kreves minst bachelorgrad, svært gode spanskkunnskaper og gode skriveferdigheter. Kjennskap til Latin-Amerika/Mexico er en fordel. Søknad (med oppdatert CV) på stilllingen for perioden mars-august 2007 bør være ambassaden i hende innen den 01.12.06.

Arbeidet på ambassaden innebærer svært varierte arbeidsoppgaver og gir et godt innblikk i hva det vil si å arbeide på en norsk utenriksstasjon.

Praktikantperioden er ulønnet, men ambassadene har anledning til å utbetale et stipend til studenter som ikke mottar støtte fra Statens Lånekasse for Utdanning i praktikantperioden. Dette stipendet fastsettes ifølge tjenestestedets utetilleggssats og utgjør for ambassaden i Mexico i underkant av NOK 4500 i måneden (UD justerer utetilleggssatsen jevnlig etter kostnadsnivå, valutakursendringer m.m.).

Studentpraktikanten betaler selv utgifter i forbindelse med reise til/fra Mexico og må dekke egne boligutgifter.

Utenriksdepartementet forutsetter at enhver student som tilbys praksisplass kan dokumentere medlemskap i Folketrygden. Studenter som mottar stønad fra Statens Lånekasse for Utdanning i praksisperioden er pliktige medlemmer av Folketrygden, og har dermed automatisk rett til utvidet stønad til helsetjenester. Alle andre grupper studenter må søke FFU om utvidet medlemskap i folketrygden. Det anbefales å gjøre dette så tidlig som mulig, da behandlingstiden for en slik søknad er på rundt tre måneder.