Historisk arkiv

Ledig stilling som praktikant ved ambassaden i Teheran (frist 05.11.06)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Studentpraktikant. Ambassaden i Teheran

Ambassaden i Teheran tilbyr praksisplass til studenter med interesse for språk, kultur og politikk i Midtøsten. Vi søker etter ny studentpraktikant for tidsrommet januar 2007 til juli 2007.

Målsettingen med praktikantordningen ved utenriksstasjonene er å spre kunnskap om og interesse for arbeidet i utenrikstjenesten. Under veiledning av ambassadens faste personale vil praktikanten bistå i ambassadens løpende arbeid, herunder informasjonsarbeid, politisk- og økonomisk informasjonsinnhenting og rapportering, samt enkelte administrative og konsulære oppgaver. Det blir lagt vekt på at praktikanten skal få en så bred innsikt som mulig i ambassadens virksomhet og i utenrikstjenestens organisering og oppgaver.

Praktikantordningen er åpen for norske studenter. Søkere må ha norsk statsborgerskap. Kjennskap til Iran er en fordel. Selvstendighet, fleksibilitet, evne til personlig initiativ og gode samarbeidsevner vil bli vektlagt i utvelgelsesprosessen.

Stipend og andre praktiske forhold
Praktikantordningen er ulønnet. Studenter uten finansiering fra Statens lånekasse for utdanning kan imidlertid tilstås et månedlig stipend, p.t. 4500 NOK. Beløpet omregnes til iransk valuta etter gjeldende kurser og utbetales kontant. Bo- og reiseutgifter må dekkes av praktikanten.

Det er en forutsetning at studentpraktikanten kan dokumentere medlemsskap i folketrygden. Om nødvendig må det søkes om medlemsskap via Folketrygdkontoret for utenlandssaker, FFU.

Det vil bli søkt sikkerhetsklarering for den som tilsettes. Vedkommende må også undertegne en taushetserklæring.

Søknad
Søknad og fullstendig CV sendes ambassaden innen 5. november 2006 på emb.tehran@mfa.no.

Spørsmål om praktikantstillingen kan rettes til ambassadesekretær Annika Evensen på telefon 22240493 eller på e-post aev@mfa.no. Spørsmål kan også rettes til nåværende praktikant Bjørn Gisle Grønlie på bggr@mfa.no