Historisk arkiv

Eksplosjoner i den egyptiske turistbyen Dahab

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det er meldt om et betydelig antall døde og skadde etter eksplosjonene i den egyptiske feriebyen Dahab. Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Kairo har ikke mottatt opplysninger om at det er norske statsborgere blant de omkomne eller skadde etter angrepet. Departementet har ikke funnet grunn til å fraråde reiser til Egypt.

Ved 19-tiden mandag 24. april ble den egyptiske feriebyen Dahab rammet av tre eksplosjoner. Det er meldt om et betydelig antall døde og skadde etter eksplosjonene.

Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Kairo har ikke mottatt opplysninger om at det er norske statsborgere blant de omkomne eller skadde etter angrepet.

Utenriksdepartementet har i samråd med ambassaden i Kairo ikke funnet grunn til å fraråde reiser til Egypt på det nåværende tidspunkt. Turister og andre norske statsborgere som oppholder seg i Egypt bør utvise aktsomhet samt følge de anvisninger som gis av egyptisk politi, sikkerhetspersonell og reiseselskaper.

For ytterligere informasjon om reiser og opphold i Egypt se: http://www.norway-egypt.org/. og Utenriksdepartementets generelle råd til reisende på http://www.landsider.no/