Historisk arkiv

"Et dukkehjem" markerer kvinnedag i Mosambik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Henrik Ibsens legendariske skuespill "Et dukkehjem" blir satt opp i Maputo, Mosambik, 6. april for å markere landets kvinnedag. En moderne adapsjon vil bli presentert for å gjenspeile problemstillinger mosambikiske kvinner opplever i dag.

Premieren vil finne sted på kvelden 6. april, dagen før den mosambikiske kvinnedagen. Dagen er valgt på grunn av "Et dukkehjems" store fokus på kvinner og kvinners rettigheter. Stykket vil være oppført ut april.

Teksten er en moderne adapsjon av det originale Ibsen-stykket for å bedre fremstille situasjonen i det mosambikiske samfunnet alà 2006. Den svenske forfatteren Henning Mankell er en av hovedaktørene bak Teatro Avenida, som er ansvarlig for forestillingen, og han vil kvalitetssikre adapsjonen.

I forbindelse med oppsettingen av stykket, vil Teatro Avenida også organisere et seminar om Ibsens liv og arbeide. Målet med konferansen er å øke kjenneskapen og forståelsen for den kjente forfatteren. Seminaret vil bli ledet av professor Helge Rønning, som er medlem i den Norske Ibsenkomiteen.