Historisk arkiv

Vellykket ”speed dating” for ambassadører og norsk næringsliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Under Utenriksdepartementets lederkonferanse var det i år lagt inn en ny og spennende programpost. Norsk næringsliv hadde fått tilbud om å møte norske ambassadører til korte bilaterale møter (”speed dating”).

"Speed-dating".  Foto: UDUnder utenriksdepartementets lederkonferanse var det i år lagt inn en ny og spennende programpost. Norsk næringsliv hadde fått tilbud om å møte norske ambassadører til korte bilaterale møter (”speed dating”). Responsen var stor. Totalt deltok 90 bedrifter som fikk møte 70 norske ambassadører og 9 institusjoner. Til sammen ble det gjennomført nærmere 350 møter i løpet av de to timene arrangementet fant sted.

Arrangementet fikk også besøk av utenriksminister Jonas Gahr Støre og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. Regjeringen ønsker å gjøre hverdagen enklere for små- og mellomstore bedrifter med internasjonale vekstambisjoner. Her har utenriksstasjonene en viktig rolle. Samtidig må bedriftene gjøres oppmerksomme på uteapparatets kompetanse og ressurser. Årets ”speed dating” er et eksempel på hvordan man på en ny og kreativ måte kan knytte kontakt mellom utenriksstasjonene og næringslivet.

Sylvia Brustad og Jonas Gahr Støre møter ambassadør Ann Ollestad, ambassaden i New Delhi. Foto: UD

Arrangementet ble preget av høyt engasjement og stor aktivitet. Tilbakemeldinger fra deltakerene viser at arrangementet var vellykket. Mange betegnet konseptet som spennende og det vurderes nå om tilsvarende vil bli gjennomført også neste år.