Historisk arkiv

"Harmonisk urbanisering” tema på årets urbanforum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Temaet for Urbanforumet i 2008, World Urban Forum IV i Nanjing, Kina 3.-.6 november, er ”harmonisk urbanisering”. Det arrangeres av FNs bosettingsprogram (UN-Habitat) i samarbeid med kinesiske myndigheter.

Forumet vil samle ca. 8000 utenlandske og ca. 50.000 kinesiske deltakere. 40 deltakere kommer fra Norge hvorav syv fra Utenriksdepartementet, Miljøverndepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet. Den offisielle norske delegasjonen ledes av politisk rådgiver Morten Wasstøl. Han vil være ”vice chair” for arrangementet.  

Norge vil profilere seg gjennom en egen norsk paviljong utviklet av Husbanken i samarbeid med UD, KRD og MD. Den vil ha fokus på norske erfaringer med desentralisering og lokaldemokrati, vann- og sanitærtilnærminger i Oslo og  norsk utviklingspolitikk på urbanområdet. Det siste konkretiseres gjennom den norske støtten til Afrikas største ungdomsorganisasjon: Mathare Youth Sports Association (Mysa) i Nairobi-slummen.  

Lanseringen av UN-Habitats ”Opportunities Fund for Urban Youth led Development”, initiert og finansiert så langt av Norge gjennom Programavtalen med Bosettingsprogrammet, vil være en av flere viktige norske markeringer.