Historisk arkiv

Konferanse om byer og klimaendring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den internasjonale konferansen ”Byer og klimaendring” samt lanseringen av FNs Bosettingsprograms (UN-HABITAT) ”Nettverk for byer og klima” (Cities and Climate Change Initiative, CCCI) finner sted på Felix konferansesenter i Oslo 17. mars.

Den internasjonale konferansen ”Byer og klimaendring” samt lanseringen av FNs Bosettingsprograms (UN-HABITAT) ”Nettverk for byer og klima” (Cities and Climate Change Initiative, CCCI) finner sted på Felix konferansesenter i Oslo 17. mars. Konferansen åpnes av UN-HABITAT sin eksekutivdirektør Anna K. Tibaijuka.

Det er ikke tilfeldig at i en verden med økt og hurtigere urbanisering, er klimaendring blitt et av de viktigste utviklingsproblemene vi står overfor. Urbane områder dekker i dag bare 3% av klodens landareal, men står for ca. 80% av karbondioksidutslippene og vel 75% av globalt energi forbruk. Men samtidig byr byer gjennom sin befolkningstetthet på mange muligheter for å lette belastningen på dagens og fremtidens sårbare økosystemer.

Nettverket for byer og klima (CCCI) ble startet i 2008 med støtte bl.a. fra Norge og Sverige. Fokus er rettet mot demping (mitigation) og tilpasning (adaptation) til klimaforandringer gjennom bærekraftige tilnærminger for byer og tettsteder innen rammen av urbant styresett, desentralisering, styrking av lokale myndigheter samt miljøplanlegging og forvaltning.

Konferansen vil bringe sammen lokale myndigheter, sivilt samfunn og næringsliv fra Nord og Sør for å diskutere og utvikle en felles forståelse av klimaendringer og identifisere muligheter for effektive samarbeidsrelasjoner og nettverksbygging for overføring av teknologi, kunnskap og finansielle ressurser. Representanter fra CCCIs fire pilotbyer Sorsogon (Filippinene), Esmeraldas (Ecuador), Kampala (Uganda) og Maputo (Mosambik), vil delta på konferansen sammen med representanter fra flere bi- og multilaterale organisasjoner. Mens delegasjonene fra pilotbyene er i Norge vil de besøke ”Framtidsbyene” Oslo, Drammen og Arendal, og ha møter med Husbanken, Statens Kartverk, NHO, Naturvernforbundet og Kommunenes Sentralforbund. Det er også planlagt at Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møter disse delegasjonene.  

Påmelding til konferansen skjer via følgende internett link: https://www.questback.com/econ/ccci_nor/

For ytterligere informasjon om konferansen, vennligst ta kontakt med koordinator Jon-Andreas Solberg (jon-andreas.solberg@poyry.com