Historisk arkiv

Nytt norsk konsulat på Zanzibar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Torsdag 11. juni åpnet ambassadør Jon Lomøy og visestatsminister Ali Juma Shamhuna det nye norske konsulatet på Zanzibar i Tanzania.

- Norge har besluttet å åpne et konsulat på Zanzibar hovedsakelig for å assistere Ambassadør Jon Lomøy kontrollerer at snorene blir klippet for det nye konsulatet på Zanzibar. Foto: Mona Svenskerud, UDdet voksende antall norske turister til Zanzibar, men også på grunn av de sterke relasjonene mellom Zanzibar og Norge, sa ambassadør Lomøy i sin åpningstale. Han understreket at det er et levende og voksende næringslivssamarbeid mellom Zanzibar og Norge, ikke minst innen energisektoren.  Norge støtter blant annet en undersjøisk strømkabel som knytter Pemba til fastlandet, landsbyelektrifisering og rehabilitering av 45 kilometer bygdeveier. 

Også innenfor politikk og kultur er det tett samarbeid mellom Zanzibar og Norge.

- Ambassaden vil følge tett opp den politiske utviklingen i perioden frem til valget i 2010, så vi går en spennende tid i møte, sier Lomøy.  

Konsulatet er det andre norske konsulatet i Tanzania, i tillegg til den norske ambassaden i Dar es Salaam. Den nye konsulen er danske Bente Said som har bodd på Zanzibar i 28 år. Konsulatet er lokalisert i Saids hjem i Stone Town. 

Se ambassadens nettsider for mer informasjon om Norges samarbeid med Tanzania.

Kontaktperson: Monica Svenskerud, ambassaden i Dar es Salaam; +255 782 777 013