Historisk arkiv

Globaliseringens vinnere og tapere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Invitasjon til presselunsj med utviklingsminister Erik Solheim mandag 11. september kl 11 – 12. (08.09.06)

Priv. til red.


Dato: 08.09.06

Invitasjon til presselunsj med utviklingsminister Erik Solheim:

Globaliseringens vinnere og tapere

Mennesker krysser landegrenser som aldri før. Migrasjon berører alt og alle, fra den indiske ingeniøren i it-firmaet i Bergen, til senegaleseren som fiskes opp av havet utenfor Kanarieøyene, desperat etter en hverdag uten fattigdom, sykdom og sult.

Migrasjon er grunnleggende positivt. Det har en enorm utviklingseffekt. Samtidig er problemstillingene mange: Hvordan sikre arbeidskraft uten å bidra til "hjerneflukt" fra fattige land? Hvordan få mest mulig utvikling for de store pengesummene migranter hvert år sender hjem? Hvordan forholde seg til den illegale migrasjonen som daglig setter menneskeliv i fare? Hvordan sikre et vern for utsatte grupper som kvinner og barn?

14.-15. september arrangerer FN for første gang et toppmøte om sammenhengen mellom migrasjon og utvikling. Målsetningen for møtet er å få satt temaet på FNs dagsorden på permanent basis. Utviklingsministeren leder den norske delegasjonen.

Pressen inviteres til en orientering om FN-toppmøtet og departementets arbeid med tematikken. I tillegg til utviklingsministeren, vil også Manuela Ramin-Osmundsen være til stede. Hun leder Utenriksdepartementets arbeidsgruppe om migrasjon og utvikling.

Tid: Mandag 11. september kl. 11.00 - 12.00.
Sted: Utviklingsministerens kontor, Utenriksdepartementet.

Servering.

Påmelding til informasjonsrådgiver Odd Naustdal
E-post: ona@mfa.no
Telefon: 22 24 30 12