Historisk arkiv

Intermedia dialog om ytringsfrihet på Bali

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Indonesias president Yudhoyono og statsminister Stoltenberg har i fellesskap invitert verdens toneangivende medier og journalister til Bali 1. – 2. september for å diskutere ytringsfrihet, pressens ansvar og toleranse. Bakgrunnen er et ønske om å skape en møteplass for medier som påvirker det globale nyhetsbildet. (29.08.06)

Priv. til red.

Dato: 29.08.06

Intermedia dialog om ytringsfrihet på Bali

Indonesias president Yudhoyono og statsminister Stoltenberg har i fellesskap invitert verdens toneangivende medier og journalister til Bali 1. – 2. september for å diskutere ytringsfrihet, pressens ansvar og toleranse. Bakgrunnen er et ønske om å skape en møteplass for medier som påvirker det globale nyhetsbildet. Myndighetenes rolle er å tilby en arena for dialogen som deretter vil foregå på de deltakende mediers premisser.

Indonesias president H. E. Dr. Susilo Bambang Yudhoyono og utenriksminister Jonas Gahr Støre åpner dialogmøtet.

Initiativet springer ut av menneskerettighetsdialogen mellom Indonesia og Norge som ble startet i 2002. Om lag 70 ledende medierepresentanter fra nærmere 50 nasjoner vil møtes for å diskutere utfordringer for ytringsfriheten i en multikulturell verden. Redaktører og journalister med bakgrunn fra blant annet medier som Al Jazeera, International Herald Tribune, CNN, France 3, Associated Press, Radio Echo Moskvy, Mail & Guardian, Politika, The Australian, Al Ahram og El Tiempo deltar.

Les mer på dialogens nettside.

Der finnes også alle opplysninger om presseakkreditering.

Spørsmål om dialogmøtet kan rettes til prosjektleder Elisabeth Salvesen på epost elsa@mfa.no eller telefon 48 08 28 62 og prosjektmedarbeider Kaja Kristine Haldorsen på epost kkha@mfa.no eller telefon 22 24 32 53, mobil 41 55 48 28. Pressekontakt for utenriksministeren er kommunikasjonssjef Anne Lene Dale Sandsten, epost ald@mfa.no eller mobil 90 85 81 14.