Historisk arkiv

Invitasjon til pressefrokost

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim inviterer til pressefrokost torsdag 10. august kl 09:30 for å orientere om Regjeringens satsning i Latin-Amerika og hans kommende reise til Brasil, Bolivia og Peru. (08.08.06)

Priv. til red.

Dato: 08.08.06

Invitasjon

Utviklingsminister Erik Solheim inviterer til pressefrokost torsdag 10. august kl 09:30 for å orientere om Regjeringens satsning i Latin-Amerika og hans kommende reise til Brasil, Bolivia og Peru.

Norge ønsker å satse på et utvidet samarbeid med flere land i Latin-Amerika. Fra 13. til 22. august skal Solheim besøke Brasil, Bolivia og Peru for å snakke med myndigheter, næringsliv og organisasjoner om et nærmere samarbeid med Norge. Norge ønsker spesielt å støtte disse landene i deres kamp for økt rettferdighet og bedre fordeling av ressursene.

I Brasil er det næringslivet som er i fokus, og særlig hvordan norsk næringsliv i Brasil kan jobbe for sosial og miljømessig utvikling i Brasil.

I Bolivia kommer Solheim til å ha samtaler med myndighetene om hvordan Norge kan være en støtte for Bolivia i deres utbygging av gassektoren i landet, slik at utvinningen av Bolivias naturressurser skal komme flest mulig innbyggere til gode.

Tid: Torsdag 10 august kl 09:30

Sted: Utviklingsministerens kontor i UD/ 7. juni plass

Påmelding til Marte Lid ( mlid@mfa.no / 91 65 05 28) innen onsdag 9. august kl 16.00