Historisk arkiv

Libanonkrisen: Orientering til norske borgere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Libanonkrisen: Orientering til norske borgere

Gjenværende norske borgere i Libanon vil kunne få hjelp til utreise i henhold til gjeldende regler for konsulær bistand etter å ha kontaktet ambassaden i Beirut eller Utenriksdepartementet. Dette omfatter bla. råd om praktiske spørsmål. Reisende må selv betale for sine billetter.

Offisielt reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Libanon og oppfordrer norske borgere som er i landet om å holde løpende kontakt med ambassaden i Beirut.

Ekspedering iht infosøkende/innringer
(1) Norske borgere i Libanon som ønsker informasjon om utreise fra Libanon til Norge, skal henvende seg til den norske ambassaden i Beirut.
Kontaktinformasjon:
Tlf. 961 709 72 550, e-post: norleb@cyberia.lb.net

(2) Publikum i Norge som ønsker informasjon om utreise fra Libanon for norske borgere skal henvende seg til UD i Oslo ved Konsulatseksjonen.
Kontaktinformasjon:
Tlf. 22 24 36 00, e-post: konsulatsek@mfa.no

Søknad om visum og familieinnvandring

(3) Publikum i Norge som ønsker informasjon om søknad om visum og familieinnvandring for IKKE-norske borgere i Libanon skal henvende seg til Utlendingsdirektoratet (UDI).
Kontaktinformasjon:
Tlf.. 23 35 19 85 (Spesiell tlf. for informasjon om Libanonsaker),
e-post: udi@udi.no,
internettsider: http://www.udi.no

(4) IKKE-norske borgere i Libanon og Damskus (Syria) som ønsker informasjon om IKKE-norske borgere i Libanons muligheter for visum og familieinnvandring til Norge, skal henvende seg til den norske ambassaden i Beirut eller Damaskus.

Ambassaden i Beirut: Ambassaden er åpen for publikum fra kl. 10.00 - 13.00 mandag – fredag og på telefon +961 38 60 530. I nødsfall ring +961 70 972 550.

Ambassaden i Damaskus: Ambassaden er åpen for publikum ved publikumssenteret ved den Nederlandske Ambassaden: Søndag, tirsdag, torsdag fra 11-13

Spørsmål angående visa/DNA, generelle søknadsspørsmål på telefon +963 937 25 516
Søn-tors mellom kl. 9-10 og 14-15