Historisk arkiv

Møte om kriterier for overgangsbistand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim møtte representanter for norske frivillige organisasjoner i Oslo 27. mars for å drøfte kriteriene for å motta midler til overgangsbistand. (28.03.06)

27.03.06

Møte om kriterier for overgangsbistand

Norske frivillige organisasjoner som mottar midler til overgangsbistand ble invitert 27. mars til å drøfte hvilke kriterier som bør ligge til grunn for å motta støtte. Utviklingsministeren pekte på at det er i land der Norge har særlige fortrinn og på områder der de frivillige organisasjonene har gode kontaktnett og innehar spesialkompetanse at denne støtten er mest effektiv. Et viktig moment for denne støtten er at den bl.a. skal ha en stabiliserende effekt i det landet bistanden gis.

De områdene som er aktuelt å satse på er det sivile samfunn, helse, veier, skoler, barns- og kvinners rettigheter og mindre og lokale prosjekter. De større og mer krevende samfunnsoppgavene kan best kanaliseres gjennom bl.a. Verdensbankens flergiverfond. Særlig aktuelle land er bl.a. Sudan, Sri Lanka, Afghanistan, Burundi, Somalia, Det Palestinske området og delvis Kongo.

Utviklingsministeren avsluttet med å oppfordre de frivillige organisasjonene til å være aktive i forhold til å begrunne egne prosjekter og til å ta del i den offentlige debatten om hvordan overgangsbistanden best kan innrettes.