Historisk arkiv

Presseplasser Ibsen-året i Egypt og Peer Gynt i Kairo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Presseinformasjon fra Ibsen 2006 og Utenriksdepartementet

Dato: 04.09.06

Presseplasser Ibsen-året i Egypt og Peer Gynt i Kairo

Det skrives teaterhistorie når Peer Gynt møter Sfinxen på location ved pyramidene i Giza utenfor Kairo 26. og 27. oktober i år. Forestillingen i regi av Bentein Baardson er bygd på Griegs concertante-versjon og innbefatter skuespillere, dansere fra Bårdar, sangsolister fra Den norske opera og fullt symfoniorkester og kor fra Cairo Opera. Bjarte Hjelmeland gestalter Gynt og Lise Fjeldstad er Mor Åse. Ibsen-årets høye beskytter Dronning Sonja vil være tilstede sammen med sitt vertskap Fru Mubarak, som på sin side beskytter Peer Gynt-forestillingen.

Egyptiske myndigheter karakteriserte på en pressekonferanse i juni samarbeidet med Norge og Ibsen 2006 som en av de viktigste kulturbegivenhetene i landet i år.
Det er også planlagt statsministerbesøk fra Norge, fagkonferanse og seminar i regi av Utenriksdepartementet i forbindelse med den turnerende norske utstillingen 'Ibsen's Women' ved biblioteket i Alexandria. Ibsens samtidsdramaer nyutgis på arabisk, samtidig som flere egyptiske teatre spiller Ibsen i Ibsen-året. I oktober vil dessuten Hanager teater vise utstillingen "To Be a Poet is to See - Ibsen in Our Time".

Ibsen 2006 og Utenriksdepartementet vil tilrettelegge for deltakelse fra norske medier, og det vil bli gitt inntil to pressebilletter til hver redaksjon.
Det omfattende programmet vil bli lagt ut senere på www.ibsen.net/press . Publikumssiden har adresse www.ibsen.net/egypt . Rundt 2000 turister er ventet ned til forestillingen, og norske reisebyråer har fortsatt ledige billetter og pakketurer.

I vedlegget finnes en foreløpig oversikt over planlagte arrangementer og datoer. Det blir utarbeidet eget presseprogram for presse akkreditert HM Dronningens besøk, informasjon om dette sendes ut senere.

Prøver i Oslo
Leseprøver begynner i Oslo i midten av september. Presseinvitasjon til åpen prøve vil bli sendt ut senere.

Praktiske opplysninger
Egypt Reiser tilbyr flybilletter til presse med avreise 24/10, retur 29 eller 31/10 for 5750 kr/6060 kr.
Det er forhåndsreservert rom på Mena House ved pyramidene (110 USD per natt), samt Pyramisa (600 kr) og Marriot (950 kr) sentralt i Kairo (reisen ut til Giza tar mellom 20 minutter og en time, avhengig av trafikken).
Publikasjoner med særskilt behov for reisestøtte kan henvende seg til Ibsen-året v/Silje Riise Næss.

Frist 13. september
Fyll ut vedlagte skjema og returner til silje@ibsen.net innen tirsdag 13/9.
(Det taes om nødvendig imot påmeldinger også etter denne dato, men da uten reisepakke.)

Viktige kontakter
Ibsen 2006 v/Silje Riise Næss:
silje@ibsen.net | 957 25 513 | 23 28 28 55
Utenriksdepartementet v/Herman Baskår:
herman.baskar@mfa.no | 98 60 74 07 | 22 24 38 58