Historisk arkiv

Priv. til red - situasjonen i Libanon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Dato: 15.07.2006

Priv. til red - Situasjonen i Libanon

I forbindelse med situasjonen i Libanon, jobber Utenriksdepartementet langs følgende linjer:

  • Beredskapen i departementet er styrket ved at folk er hjemkalt fra ferie. I tillegg er ambassadene i Beirut og Damaskus styrket, og vi sender folk til Kypros i forbindelse med mottak av mulig båttransport.
  • Et medisinsk kriseteam er klart for utreise søndag morgen.
  • Det jobbes med å komplettere bildet med hensyn til nordmenn i Libanon. Det tas aktivt kontakt med så mange som mulig for å få oversikt over individuelle behov. Det har imidlertid vært noe problemer med dette på grunn av teknisk svikt i telefonnettet.
  • Det jobbes med alle mulige varianter med tanke på transport ut av Libanon. I første omgang forberedes busstransport søndag morgen. Parallelt jobbes det for å få til båttransport fra flere libanesiske havner. Dette koordineres tett med våre samarbeidspartnere i andre land, i UD og via ambassaden i Beirut. Alle varianter må vurderes i forhold til sikkerhetssituasjonen til enhver tid.
  • Departementet er i tett kontakt med nordiske naboer, Frankrike og EU. Kl. 12 i dag deltar vi på en telefonkonferanse med EU.
  • Ambassaden i Tel Aviv er instruert om å oppsøke israelsk UD for å gjøre det klart at vi holder Israel ansvarlig for norske borgeres sikkerhet og for å forlange fritt leide i forbindelse med transport ut av Libanon.