Historisk arkiv

Seminar i Forum for fred og forsoning 30. august 2006: Statsbygging i konfliktområder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Seminar i Forum for fred og forsoning 30. august 2006: Statsbygging i konfliktområder

Utenriksdepartementet har gleden av å invitere til seminar i Forum for fred og forsoning onsdag 30. august kl 14.00-16.00 i rom 515 i Nordkvartalet, dvs. inngang fra 7. juni-plassen.

Varig og stabil fred er avhengig av nasjonale myndigheter og statsstrukturer som har legitimitet og leveringsevne i forhold til befolkningen. Eksempler fra Somalia og Vest-Afrika viser hvor vanskelig det er å gjenoppbygge samfunn etter konflikter uten en fungerende stat. Seminaret vil ta utgangspunkt i to forskningsprosjekter Utenriksdepartementet har støttet økonomisk. I forskningsprosjektet "Faced with Failure: The Limits of External Intervention in Failed States" diskuterer Stein Sundstøl Eriksen, NUPI, eksterne aktørers håndtering av såkalte ”failed states”. I prosjektet ”Staten, politikken og militærmakten” retter Ståle Ulriksen, NUPI, søkelyset mot militærmaktens rolle i politikken og i forhold til stats- og nasjonsbygging i Afrika sør for Sahara.

Det er åpen deltakelse på seminaret, men vi ønsker påmelding til Kristian Netland (e-post krne@mfa.no) innen 29. august.

Forum for fred og forsoning har som formål å bidra til å styrke den norske kompetansen innen konfliktløsning og forsoningstiltak, og gi innblikk i ny kunnskap og nye trender innen fagfeltet. Forumet skal gi råd til departementet om mulige initiativer og tiltak, samt bygge nettverk mellom ulike aktører som er engasjert i dette arbeidet. Besøk våre nettsider for informasjon om fremtidige seminarer her