Historisk arkiv

Situasjonen for norske borgere i Libanon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

805 norske har nå kommet seg ut av Libanon med buss, båt og bil med bistand fra Utenriksdepartementet. Alle som oppholdt seg i de mest kritiske områdene ved grensen til Israel er evakuert til Beirut eller andre sikre områder. (23.07.06)

Situasjonen for norske borgere i Libanon


Oppdatert 23. juli kl 21.45.

805 norske har nå kommet seg ut av Libanon med buss, båt og bil med bistand fra Utenriksdepartementet. Alle som oppholdt seg i de mest kritiske områder ved grensen til Israel er evakuert til Beirut eller andre sikre områder.

Det er svært gledelig at familien på seks i Beit Lif helt sør i Libanon har kommet seg i sikkerhet i Beirut. En norsk familie fra byen Bani Hayan og en familie fra Qlajaa befinner seg også nå i Beirut. Dette har vært vanskelige operasjoner og Utenriksdepartementet takker for all bistand. Alle norske borgere som befant seg sør for Litani-elven er nå reddet ut.

Råd til norske i Libanon

Personer som fortsatt befinner seg i utsatte områder i Libanon oppfordres til å komme seg til Beirut. Det må være opp til den enkelte å holde seg oppdatert om den lokale situasjonen og transporter, og vurdere egne initiativ for å komme seg i sikkerhet.

Båt fra Tyr: Hvis det befinner seg nordmenn i Tyr-området, går det en tysk båt mandag formiddag fra Tyr til Larnaca, Kypros hvor det vil være plass til norske borgere. Det er norske tjenestemenn om bord til å assistere interesserte. Det er ingen norske tjenestemenn på land.

Norske myndigheter vil forsatt gjøre alt som er mulig for å få de gjenværende som ønsker det ut av Libanon.

Vi oppfordrer personer som befinner seg i utsatte områder i Libanon som ikke har fått kontakt med UD om selv å ringe UD på telefonnummer +47 22 24 20 20 for å informere om sin situasjon, dersom det er mulig. På grunn av stor telefonpågang er det libanesiske telefonnettet svært vanskelig å komme gjennom på.

E-post UD: kontakt-ud@mfa.no.

Ambassaden oppfordrer norske borgere i Libanon til å følge de råd og anvisninger som gis av lokale myndigheter, samt å ta nødvendige forholdsregler for egen sikkerhet. Etter mørkets frembrudd anbefales alle å holde seg i ro innendørs med mindre annet er nødvendig av sikkerhetshensyn.

Nordmenn som har tatt seg til Damaskus på egenhånd bes kontakte UD på samme nummer. Ambassadørens residens i Damaskus: Villa No. 1328, Nour street, Yaafour, Damaskus.

Ambassaden i Beirut vil fortsatt være forsterket med folk fra UD, politiet og forsvaret som alle har godt kjennskap til Libanon. Ambassaden i Damaskus er tilsvarende forsterket. Det er også fortsatt personell tilstede på Kypros for å bistå nordmenn.

Forsikringsspørsmål

Ambassaden har fått melding om at flere nordmenn ikke kan benytte flybillettene sine på grunn av den stengte flyplassen. For spørsmål omkring dette eller andre forsikringsspørsmål, bes man kontakte sitt eget forsikringsselskap, kontaktnummer står på forsikringsbeviset. De vanligste alarmsentralene for norske forsikringsselskaper er oppgitt under. Disse er bemannet 24 timer i døgnet. Økonomi skal ikke være til hinder for at folk skal komme seg hjem.

EuroAlarm: +45 70 15 25 00
Nordic International: +45 70 20 21 71
SOS International: +45 70 10 50 50
TrygVesta: +45 44 68 82 00

Se forøvrig hjemmesidene til Finansnæringens hovedorganisasjon, lenke til høyre.

UD og ambassaden oppdaterer denne siden løpende.

Les også: Om visum og hjemtransport fra Libanon

Se også: UDs landsider