Historisk arkiv

Situasjonen i Bangkok kl 10.00 lokal tid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ambassaden har ikke registrert uroligheter i Bangkok etter at en del av hæren og politiet i går kveld gjennomførte et militærkupp. Både statsminister Thaksin, som oppholder seg i New York, og det selvutnevnte kupprådet ledet av hærsjefen Sonthi, har erklært unntakstilstand. For ytterligere oppdateringer, se ambassaden i Bangkok sin hjemmeside. (20.09.06)

Situasjonen i Bangkok kl 10.00 lokal tid

Ambassaden har ikke registrert uroligheter i Bangkok etter at en del av hæren og politiet i går kveld gjennomførte et militærkupp. Både statsminister Thaksin, som oppholder seg i New York, og det selvutnevnte kupprådet ledet av hærsjefen Sonthi, har erklært unntakstilstand. Statsministerens kontor og andre strategiske bygninger er omringet av tanks og soldater.

Ambassaden har ingen rapporter som gir grunn til uro for situasjonen for nordmenn i Thailand og det er ikke kommet noen meldinger om at voldshandlinger skal ha skjedd som følge av kuppet. Nordmenn som oppholder seg i Bangkokområdet bes unngå store menneskemengder og rette seg etter råd fra lokale myndigheter. I tillegg rådes det til å følge utviklingen via media. Det er ikke meldt om endringer i rutinene på flyplassen i Bangkok og ambassaden har foreløpig ikke mottatt meldinger som skulle tilsi at reiseplaner må endres. Ambassadens telefonvakt er bemannet på telefon +66 (0)2 204 6500.

Ambassaden i Bangkok

Det vil også være mulig å kontakte Utenriksdepartementet på telefon +47 22 24 36 00.