Historisk arkiv

Solheim møtte Sachs

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim (th) møtte fredag Dr. Jeffrey Sachs, Kofi Annans spesialrådgiver og leder av FNs Tusenårsprosjekt. Sachs var i Oslo for å delta på Oslo Conference om grønn revolusjon i Afrika, en konferanse støttet blant annet av Norad, Norfund og det norske selskapet Yara. (04.09.06)

Solheim møtte Sachs

Utviklingsminister Erik Solheim møtte fredag Dr. Jeffrey Sachs, Kofi Annans spesialrådgiver og leder av FNs Tusenårsprosjekt. Sachs var i Oslo for å delta på Oslo Conference om grønn revolusjon i Afrika, en konferanse støttet blant annet av Norad, Norfund og det norske selskapet Yara.

I samtalen ba Sachs Erik Solheim Norge bli spydspiss i arbeidet med å få fart på denne grønne revolusjonen i Afrika.

- Det finnes tekniske løsninger for å få dette til, alt ligger til rette, men dessverre utenfor fattiges rekkevidde. Det vi mangler er politisk vilje og penger, sa Jeffrey Sachs. Han ba Norge om en enda mer målrettet satsing, og ga stor ros til Norge for innsatsen vår. - Hadde resten av verden gjort som Norge, hadde det vært enkelt, mente professoren, som to år på rad er kåret til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker.

Sachs har selv satt sine ideer og teorier ut i live gjennom sine Tusenårs-landbyer, blant annet i Kenya. Sachs understreket at erfaringene fra disse landsbyene er svært gode, og at han håper prosjektet kan vokse. Han trakk fram konkrete land i Afrika der han mener Norge kan gå inn og sette fart på den "grønne revolusjonen". Solheim på sin side, understreket at vekt på landbruket er en svært viktig forutsetning for vekst og framgang i samfunnet for øvrig. - Vi tar med oss rådene dine og skal jobbe videre med dem, sa Erik Solheim.